Heti bor

2014 December.
Petrény pince: 2009 Cabernet Sauvignon
Szép telt illattal indít, fűszerpaprikával, feketeribizlivel vegyítve, csepp vegetális jegyeket is magával hordoz. Mindenképp igényli a szellőztetést, dekantálást!
A korty sem marad el az illat mögött, gazdag, telt ízvilág, bogyós gyümölcsök, fekete cseresznye keveredik érett szilvával, melyet szépen kísér egy kellemes fűszeresség mely érezhető a lecsengésben is. Nagyon jó hordó használat mellett, remek a tanninszerkezet, s 14.5% alkohol sem lóg ki a test mögül.. 12 hónapig érett hordóban, majd még egy évig pihent a pincében palackban. 
 Akár még eltehetjük a pince mélyére, az érlelendő tételek közé...

Petrény pincét Verpeléten találhatjuk, az egri borvidékhez tartozó falu közepén. A család generációk óta termel szőlőt, de 2002-ben gondoltak arra, hogy kilépnek a piacra boraikkal.
Majd 125 Ha. gazdálkodnak,ellenőrzött biodinamikus szőlőműveléssel. Meggyőződésük, hogy jó bor, csak jó alapanyagból készülhet.
2002 után felújított és átépített pincéjükben, remek klímájú, ráadásul a régió első kóser pincéje! több mint 300 hordóban érlelik boraikat, barrique mellet hagyományos ászok hordók is megtalálhatók benne.
  
20014 november

Cseri pince: 2013 olaszrizling
Nagyon szép, fajtajelleges rizling, Illatában ott vannak az zúzott olajos magvak, de még frissen. Háttérben citrusok is feltűnnek.
 Az íz remekül szép telt, kerek , benne mandulás, háttérben citrusosság, grapefruit érződik kis olajos érzettel, amit inkább csak sejteni!! 
 Lehet, hogy a hónap fehére lesz!! 

Cseri pince Győrújbaráton található, a Pannonhalmi borvidék legfiatalabb s ha jól tudom az egyetlen családi borászata.
10 Ha. termelnek szőlőt, amit egy több 100 éves Pincében érlelnek komoly hozamkorlátozás, és kíméletes feldolgozás után.  2012 óta. A pince hosszú ideig üresen állt amit 2010 után felújítottak, ahogy a termőterületeket is újratelepítették 2010-13 között. Érdekessége hogy guyot műveléssel telepítettek.  Tulajdonos, borász: Cseri Norbert 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése